Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Omgeving Lemmer en Friesland

Friesland: romantisch en sportief

Holland_Lemmer_2004_073Friesland, in het Fries: Fryslân, is een buitengewoon veelzijdig vakantieland voor het gehele gezin. U vindt er kleine, gezellige, historische handelssteden en vissersdorpen, kleine terrasjes aan het water, stemmingsvolle hotels en restaurants, die bijzondere specialiteiten uit de streek en heerlijke visgerechten serveren. U vindt er windmolens, zandstranden, bossen, eilanden in de meren, steeds weer nieuwe vergezichten en bovenal: frisse lucht!
En mocht het weer eens iets minder mooi zijn, dan is er nog altijd een subtropisch zwemparadijs of een andere overdekte attractie in de buurt.

 

Recreatieland Lemsterland

Lemsterland is het gebied rondom Lemmer. Lemmer is de hoofdplaats van deze Zuid-Friese gemeente en zowel over het water als over de weg de zuidelijke invalspoort naar de provincie Fryslân/Friesland. Twee sluizen, de Lemstersluis en de Prinses Margrietsluis, en de autosnelweg A6 vormen de entree van Lemsterland.

hm 6017Het is een waterrijk gebied met bekende meren als het IJsselmeer, Tjeukermeer en de Groote Brekken. Deze zijn geschikt voor alle vormen van waterrecreatie en hengelsport en daarmee is Lemsterland uniek in Nederland.

De aantrekkelijkheid van Lemsterland wordt vergroot door de aangrenzende boscomplexen Gaasterland en Kuinrebos, fietspaden op en langs oude en nieuwe zeedijken naar Urk en Kuinre, het schitterende vestingstadje Sloten (één van de Friese Elfsteden), Joure met zijn subtropisch zwemparadijs en de bloemenvelden in de kop van de Noordoostpolder.

 

Het IJsselmeer en watersport

Het IJsselmeergebied is een belangrijke spil in de waterhuishouding van Nederland. De Afsluitdijk houdt het hele gebied achter de dijk veilig en heeft landaanwinning mogelijk gemaakt. De industrie, boeren en natuur in een deel van Nederland profiteren van het zoetwatervoorraad.  Maar het IJsselmeer is ook één van de grootste watersportgebieden van Nederland. Kenmerken voor de watersport op het IJsselmeer zijn ruimte, rust en mogelijkheden (te denken aan wind- en kitesurfen, toervaren met zeilboten of met motorboten enz.).
De bekende vaarroutes zoals Stavoren-Enkhuizen willen op mooie dagen (vakantiedagen) wel eens druk zijn. Maar over het algemeen is het IJsselmeer een rustige omgeving waar men zijn hobby kan uitoefenen en om tot rust te komen.
Het IJsselmeer heeft bijna overal voldoende diepte voor uw schip. De ondiepe stukken bijv. de waterkant, het gebied bij “Vrouwenzand” of het gebied “Enkhuizer zand” zijn gemarkeerd met gele, wit-rode of groen-witte paaltjes.

Om langer van het IJsselmeer te kunnen genieten kunt u uw verblijf verlengen door naast de jachthavens van Lemmer andere fraaie havenplaatsen zoals Makkum, Hindeloopen, Stavoren, Urk, Enkhuizen en Medemblik te bezoeken.

 

Europees Watersportcentrum Lemmer

Lemmer heeft datgene, wat eigenlijk elke watersportstad moet hebben: de gemoedelijke sfeer van een oude havenplaats, wandelgebieden, culturele monumenten en tentoonstellingen, een lang zandstrand, 1 img_5674 dgrote en kleine meren en vaarten die uitnodigen tot vissen en zwemmen. En natuurlijk: heel veel frisse lucht. Wedden dat u komt? En vooral: terugkomen!

Wij, van Watersportcentrum “De Brekken” heten u van harte welkom.

Routebeschrijving:

Zodra u de afrit Lemmer neemt, gaat u richting Lemmer/Balk. Bij het 3e stoplicht (voor de brug) gaat u rechtsaf. U volgt deze weg, die een scherpe bocht naar links maakt, dit is de Brekkenweg, tot aan het einde, alwaar ons bedrijf zich bevindt.